Hartelijk dank voor het uitbrengen van uw stem!

De Drentse Historische Vereniging (DHV) vraagt aan ons om het volgende op de website te plaatsen.

U heeft het zeker gevolgd: de DHV-prijs 2016. Deze is op 12 maart uitgereikt in een rechtstreekse uitzending van het radioprogramma Drenthe Toen. Er waren drie genomineerden: Sis Hoek-Beugeling, ambassadeur voor de geschiedenis van Zuidoost-Drenthe, Koert Broersma, auteur van Somebody will know someday over Cuby and the Blizzards en de Historische Vereniging Annen, organisator van het Schuilingproject. De oorkonde en de 1000 euro gingen naar de Historische Vereniging Annen.

U hebt gestemd voor de publieksprijs. Er kwamen ruim 1.400 stemmen bij ons binnen. Daarvan wist Koert Broersma de meeste op zich te verenigen. Hij ontving de publiekstrofee: een unieke foto van fotograaf Sake Elzinga.
Mede namens de genomineerden wil de DHV u hartelijk bedanken dat u de moeite hebt genomen om een stem uit te brengen. Zonder u immers geen publieksprijs.

De gehele uitzending van het radio programma Drenthe Toen is terug te luisteren via de site van RTV-Drenthe: Drenthe Toen zondag 12 maart.

En...bent u geïnteresseerd geraakt in de geschiedenis van Drenthe? Dan bent u bij ons aan het goede adres. In ons kwartaalblad Waardeel publiceren leden en niet-leden, amateurs en professionals artikelen over de geschiedenis van Drenthe, artikelen net zo veelzijdig als de geschiedenis zelf. Speciaal voor de genealogische artikelen publiceren we het Drents Genealogisch Jaarboek. Die artikelen bevatten niet alleen stamboomreeksen maar ook aanvullende informatie over de families. Ook krijgen DHV-leden jaarlijks de Nieuwe Drentse Volksalmanak toegestuurd, een belangrijk jaarboek met de nieuwste historische onderzoeken en inzichten in de Drentse historie.

Wilt u meer weten? Kijk dan gerust eens rond op onze website (www.drentsehistorischevereniging.nl). Of meld u aan voor onze nieuwsbrief.