Spring naar inhoud

Het derde tijdschrift TOEN (september 2017) is inmiddels verschenen

De schrijvers en de redactie hebben ook nu weer een interessant tijdschrift samengesteld. Voor de inhoud wordt verwezen naar het voorwoord van de redactie. In december komt ons laatste tijdschrift van dit jaar uit. Lid worden?        Ga dan aub via deze website naar ons aanmeldingsformulier!

Nummer 3 van jaargang 2017 van het tijdschrift TOEN is weer uit. Dankzij de bijdragen van een aantal actieve leden van de Historische Vereniging Annen is dit nummer opnieuw gevuld met interessante artikelen en verhalen, die een inzage geven in belangrijke gebeurtenissen of dingen van alledag, die in Annen en omgeving hebben plaatsgevonden.

Een voorbeeld daarvan is de viering van het veertigjarige jubileum van de Landbouwvereniging in het jaar 1938. In die tijd was deze – inmiddels opgeheven- vereniging voor veel inwoners erg belangrijk en het was dus geen wonder dat dit jubileum op grootse wijze werd gevierd en de lokale kranten hierover berichtten.    

Mevrouw Lambers-Burger was jarenlang – als echtgenote van burgemeester K.H. Lambers – actief in het sociaal culturele leven van de toenmalige gemeente Anloo. Na het overlijden van haar man richtte zij de Stichting Lambers-Burger op met als doel het stimuleren van culturele activiteiten en het behouden van ‘waardevol cultureel erfgoed’. Haar hele kapitaal zette ze daarvoor in. Na haar overlijden is de Stichting ontbonden en het nog resterende bedrag van het fonds is beschikbaar gesteld aan de Historische Vereniging Annen.

In het jaar 1925 vond in Annen een afschuwelijke gebeurtenis plaats. Een kindje wordt onmiddellijk na de geboorte vermoord. Op basis van de processtukken en krantenberichten schetst Bert Staats de omstandigheden en redenen die de wanhopige persoon tot deze daad hebben gedreven.

Geert Dekker beschrijft het levensverhaal van Jantje Meijering, die nu in het Holthuys woont. Jarenlang was zij een bekend gezicht in Annen door haar grote inzet  in het dorpsleven van Annen, onder meer als lid van de Commissie Dorpsbelangen.

Vraagt u zich wel eens af waar de naam Annen vandaan komt? Marianne Mulders-Zonneveld heeft het nodige speurwerk uitgevoerd en heeft in het laatste artikel van deze TOEN uiteengezet wat de oorsprong van de naam Annen is.

De redactie is ervan overtuigd, dat we u weer een gevarieerde en interessante aflevering van de TOEN hebben samengesteld.