Ons nieuwste tijdschrift is deze maand (juni) uitgekomen

Hierbij het voorwoord van de redactie over de inhoud van dit tijdschrift.

In het vorige nummer van de TOEN konden we al melden, dat het project Herdenking Roelof Schuiling van de Historische Vereniging was genomineerd -samen met twee andere kanshebbers- als winnaar van de DHV-prijs voor het jaar 2016. Op zondag 12 maart is tijdens een rechtstreekse uitzending van RTV-Drenthe bekend gemaakt, dat ons project de eerste prijs heeft behaald. Wij als redactie zijn er trots op dat deze belangrijke onderscheiding bij onze vereniging is terecht gekomen en wij willen het bestuur daarmee van harte feliciteren. In deze aflevering van de TOEN leest u in het eerste artikel een korte impressie van de uitreiking van deze prijs.
Verder vertelt Jan Dijkema –de huidige voorzitter van de Internationale Schaats Unie (ISU)- in deze TOEN een beschrijving van zijn levensverhaal waarvan zijn jeugdjaren zich in en nabij Annen afspeelden.
Henk Veenhof beschrijft wanneer en hoe de verharding van de weg van Zuidlaren naar Gieten tot stand is gekomen.
In het verhaal over mevrouw Ida Leupen-Jansen wordt een mooi beeld geschetst van de levensomstandigheden over de periode van de jaren dertig van de vorige eeuw tot de tegenwoordige tijd.
Het zwembad in Annen bestaat dit jaar 50 jaar en dat is de reden dat Henk Mulder in de archieven is gedoken en heeft uitgezocht hoe de aanleg van het zwembad is verlopen. Duidelijk is dat burgerinitiatief daarbij een belangrijke rol heeft gespeeld