Spring naar inhoud

Tijdschrift TOEN van december is uit

Van de redactie

In aflevering nr. 4, jaargang 2017 van de TOEN treft u enkele levensverhalen aan van verschillende personen die allen een verleden in Annen hebben liggen. Allereerst het verhaal over de foutieve aangifte van het geslacht van een pasgeborene en de administratieve rompslomp die dit met zich meebracht. Vervolgens een beschrijving van het bijzondere (fietsenmakers)echtpaar, dat lange tijd in Annen heeft gewoond.

Jan de Groot en Hennie Hagting zijn niet in Annen geboren, maar hebben er een belangrijk deel van hun leven doorgebracht. Beiden zijn meer dan 90 jaar oud geworden en in deze TOEN vindt u hun levensverhaal.

Roelf Oostland is wel een geboren Annenaar, die na de tweede wereldoorlog naar Canada emigreerde. Later keerde hij weer terug naar zijn geboortedorp. In deze aflevering leest u meer details en achtergronden over zijn leven.

Verder treft u in dit laatste nummer van 2017 nog twee artikelen aan over tyfus, een besmettelijke en in de 19e eeuw levensbedreigende ziekte. In het jaar 1852 zijn als gevolg van deze ziekte veel mensen gestorven in Annen. Na dit verhaal kunt u meer lezen over de achtergronden en effecten van deze ziekte, die we tegenwoordig hier gelukkig onder controle hebben.