Spring naar inhoud

Het derde tijdschrift 2018 TOEN is uit

Zoals gebruikelijk wordt in september ieder jaar ons derde tijdschrift TOEN uitgegeven.
Het voorwoord van de redactie is:

De zomer van 2018 was extreem warm en droog en dat betekende gouden tijden voor het zwembad van Annen. Maar vijftig jaar geleden in 1968 was het ook druk in het zwembad, dat in zijn tweede seizoen bezig was. Jong en oud volgden de zwemlessen en op de omslagfoto van de nieuwe TOEN ziet u een fraaie foto, gemaakt in het zwembad op een avond dat de kandidaten konden afzwemmen voor hun diploma.

In dit nummer van de TOEN vervolgen we de geschiedenis van de brandweer met het tweede deel. We lezen over de aanschaf van de verschillende brandweerauto’s die hier dienst hebben gedaan, de huisvesting en uitbreiding van de taken, enzovoort. Daarmee is het verhaal nog niet rond, want hier alvast de aankondiging dat dit verhaal nog zal worden vervolgd.
Bert Staats raakte bij het lezen van het verhaal in de voorgaande aflevering van de TOEN over de onderduiker Stephan Woudenberg gefascineerd door de vragen aan het eind van dit artikel. Hij ging op onderzoek uit en zijn resultaten treft u aan in deze aflevering.
De avontuurlijke levensloop van Aaldert Ridderbusch – zoals verteld door zijn kleindochter Ina – kunt u lezen in het tweede artikel van Bert Staats, die het allemaal opschreef.
Kort geleden sloot ‘Uw Slager Willem Aling’ definitief zijn bedrijf en daarmee verdween de laatste zelfstandige slager misschien voorgoed uit het dorp. Het slagersambacht kent een lange traditie in Annen en Gea Aling-Hoving zocht uit welke voorgangers hier in de loop der tijd actief zijn geweest.

De redactie wenst u veel leesplezier!