Spring naar inhoud

Wandelroutes

Wandelroutes met een historisch tintje in en rond Annen

Een werkgroep van de Historische Vereniging Annen heeft zes rondwandelingen in en om Annen, allemaal met een historisch tintje, gemaakt. Vanaf Annen zijn de wandelroutes naar de dorpen Anloo, Eext, Spijkerboor, Schipborg en Zuidlaren te bereiken. Tevens zijn de wandelroutes te downloaden. Als u op de link klikt dan verschijnen de daarbij behorende routebeschrijvingen en de bijzondere aandachtspunten van die route als pdf bestand.

De GPX bestanden kunt u downloaden door met de rechtermuisknop op de link te klikken en dan in het snelmenu te kiezen voor 'Koppeling opslaan als' (of een soortgelijke tekst).

Vijf ere wandelingen (11-15 km), die allen kunnen beginnen en eindigen in het centrum van het dorp Annen en gaan via de dorpen Eext, Spijkerboor, Anloo, Schipborg en Zuidlaren.

Alle wandelingen hebben een routebeschrijving met een bijbehorend kaartje, aanvullende weetjes en illustraties. De routes gaan over van oudsher bestaande verharde en onverharde wegen en bospaden. Om de N34 over te steken wordt alleen gebruik gemaakt van de tunnels en een viaduct. De wandelingen zijn in een dagdeel, middag of avond te lopen. Parkeerruimte is overal ruim aanwezig.

Het ommetje 'Kleintje Kniphorst', door en rondom Annen (bijna 7 km), vindt u op deze website na de kaartjes van de vijf wandelroutes. Klik hiervoor op Kleintje Kniphorst.

Annen - Anloo (Afstand 11,6 km)
Pdf-bestand Annen-Anloo-Annen | GPX bestand

Annen - Eext (Afstand 14 km)
Pdf-bestand | GPX bestand

Annen - Schipborg (Afstand 15,2 km, verkorte route 13 km)
Pdf bestand | GPX bestand

Annen - Spijkerboor (Afstand 12.4 km)
Pdf bestand | GPX bestand

Annen - Zuidlaren (Afstand 12,8 km)
Pdf bestand | GPX bestand

Kleintje Kniphorst