Spring naar inhoud

Boek bewoningsgeschiedenis (2016)

De bewoningsgeschiedenis van het dorp Annen

Een boek van ongeveer 320 bladzijden met veel oude en nieuwe foto's van de boerderijen en woningen. Krantenknipsels van branden, diefstal, stroperij, advertenties en nog veel meer wetenswaardigheden over de inwoners.

Aan de hand van een luchtfoto uit 1951 hebben we van alle toen bestaande huizen de vroegere bewoners uitgezocht en tezamen met een of meer foto's van hun pand opgenomen. Daarbij hebben ook de inmiddels afgebroken en voorgoed verdwenen panden hun plekje in de bewoningsgeschiedenis van Annen hervonden. Van een aantal bewoners konden we gegevens tot vóór 1700 herleiden, van andere families is soms maar weinig bekend. Van de huidige bewoners zijn alleen de familienamen weergegeven.

Eind november 2016 is  dit naslagwerk over ons dorp Annen verschenen.

Het boek  is inmiddels uitverkocht maar belangstellenden kunnen met een van onderstaande personen contact opnemen  om passages/fragmenten /afbeeldingen te ontvangen over een betrokken woning, inclusief de families die daar hebben gewoond. Het betreffen woningen die vóór 1951 in Annen zijn gerealiseerd.

 

Marianne Mulders, tel 0592-272211;
Piet Kaan, tel. 0592-272124;
Henk Veenhof, tel 0592-272166


Zie ook het artikel in DvhN:  http://oud-annen.nl/wp-content/uploads/annen-boek.pdf