Spring naar inhoud

(Boek) bewoningsgeschiedenis

De bewoningsgeschiedenis van het dorp Annen.

Het boek bewoningsgeschiedenis (2016)  is (helaas) uitverkocht.  De wijzigingen of opmerkingen, die ná het publiceren van het boek bij de opstellers binnen kwamen, zijn bijgehouden. In goed overleg met de opstellers (Marianne Mulders, Piet Kaan en Henk Veenhof †) is besloten om de gehele inhoud van het boek inclusief de wijzigingen beschikbaar te stellen. Het betreft woningen die vóór 1951 in Annen zijn gerealiseerd.

Een toelichting over de inhoud van het boek en met wie u contact kunt opnemen leest u in: Bewoningsgeschiedenis Annen voor 1950

Hierbij de link naar de bijgewerkte versie van het boek tot 31 december 2021. Middels CTR F kun je zoeken in het bestand.

Voor vragen en of opmerking kunt u contact opnemen met Piet Kaan.

Boek bewoningsgeschiedenis (2016)

Een boek van ongeveer 320 bladzijden met veel oude en nieuwe foto's van de boerderijen en woningen. Krantenknipsels van branden, diefstal, stroperij, advertenties en nog veel meer wetenswaardigheden over de inwoners.

Aan de hand van een luchtfoto uit 1951 hebben we van alle toen bestaande huizen de vroegere bewoners uitgezocht en tezamen met een of meer foto's van hun pand opgenomen. Daarbij hebben ook de inmiddels afgebroken en voorgoed verdwenen panden hun plekje in de bewoningsgeschiedenis van Annen hervonden. Van een aantal bewoners konden we gegevens tot vóór 1700 herleiden, van andere families is soms maar weinig bekend. Van de huidige bewoners zijn alleen de familienamen weergegeven. Het betreffen dus woningen die voor 1951 in Annen zijn gerealiseerd.

Eind november 2016 is dit boek over ons dorp Annen verschenen.

Maarten Mulders † 
Marianne Mulders-Zonneveld
Piet Kaan
Henk Veenhof †